In de Koningstraat op nummer 21 heeft jarenlang fietsenmaker Beumer gezeten. De zaak is van vader op zoon overgegaan. Toen junior de zaak overnam is vader een fietsenzaakje op Plattenburg begonnen. Beiden werden Ben genoemd, maar er werd ook wel gezegd dat ze eigenlijk Barend heetten. De heer Beumer jr. was enig kind. Hij is gestopt rond 1990.

Fietsen en bromfietsen
Wanneer vader Beumer met de zaak begonnen is niet bekend, wel dat hij nog petroleum verkocht heeft. Zowel vader als zoon verkochten en maakten fietsen en bromfietsen. Buiten aan de weg heeft een pomp gestaan waar je mengsmering kon tanken voor je bromfiets. Ook zat voor het huis in dAdvertentie van B. BEUMER en afbeelding van winkele grond een tank voor benzine. En aan de rechterkant van het huis zaten twee ontluchtingspijpen. Daarnaast kon je ook voor het slijpen van grasmaaiers, tuingereedschap en schaatsen bij Beumer terecht. B. Beumer was een Locomotief dealer, zoals te zien is op de foto. De foto komt uit de Velpsche Courant van 19 september 1958. Het was een fotoprijsvraag waarbij je de foto bij de goede tekst moest zoeken. De tekst bij de foto: 'LOCOMOTIEF, de fiets voor sport, toerisme en dagelijks gebruik, Offic Locomotief dealer B. BEUMER.' Ook de slogan 'Locomotief loopt altijd beter' werd in advertenties regelmatig gebruikt, bijvoorbeeld in het adresboek van Velp en Rozendaal van 1961. Hierin staat dat er zowel een B. Beumer op nummer 19 als op 21 woont beiden met het beroep 'rijwielhersteller'.

In  1944 werd een vergunning aangevraagd voor zowel de bouw van een werkplaats aan de schuur als het verbouwen van de voorkamer tot winkel. In 1949 werd de winkel vergroot, dit is te zien op de bouwtekening. De winkeldeur zat rechts om het hoekje. De etalage bevond zich in de Bouwtekening 1949gehele voorzijde van het huis. Achter de winkel woonde de familie. Aan de ene kant de heer Beumer met zijn vrouw en twee dochters en aan de andere kant de moeder van de heer Beumer. Toen zij overleed werd het een dubbel woonhuis. Volgens de huidige bewoonster zijn onder het behang in de woonkamer nog steeds de contouren van een boog zichtbaar. De boog verbond de beide voorkamers, die vroeger gebruikt werd als etalage. Op nummer 21 is nog de originele winkelruit aanwezig.
Op de speklaag van de gehele gevel stond: ‘STAP OP EN VAL AF... OP EEN FIETS VAN BEUMER.’ Deze tekst zou zelfs heden ten dage nog toepasselijk zijn. Er heeft ook een verlicht reclamebord gehangen met het logo van Gazelle. De foto is gemaakt door de toenmalige bewoners van nummer 19, Eric Oukes en Anita Matser. Rechts naast het huis was de werkplaats, vol met onderdelen en gereedschap. Meneer Beumer droeg vaak eeKoningstraat 19 en 21n blauwe schort. André van de Nieuwenhof heeft lange tijd gewerkt bij Beumer.

Iets verderop in de straat stonden drie garages. Eén garage is er nu nog. Van de andere twee maakte de heer Beumer een showroom voor zijn fietsen, in plaats van de winkel in huis. Later was dit een opslagruimte van Andriessen, een technisch installatie bedrijf. Nog later kwam het in bezit van De Groot, ook een installatiebedrijf. Onlangs is het gekocht door een schilder.