Juwelier Paul van Zeeland Afdrukken E-mail

Aan de Arnhemsestraatweg op nummer 35 is Paul van Zeeland gevestigd. Bij Paul van Zeeland verkopen en repareren ze sieraden, horloges en klokken. Paul van Zeeland staat bekend om zijn slogan ‘De betaalbare juwelier’.

Paul van Zeeland richtte vijftig jaar geleden zelf de zaak op. Hij kwam toen net uit Nederlands-Indië waar hij een theeplantage heeft gehad. Hij begon met het verkopen van horloges op de markt in Nijmegen, en bouwde zijn zaak uit tot een juweliersbedrijf. In 1977 heeft hij het huis in Velp gekocht en trok er een jaar later samen met zijn vrouw in. Samen kregen ze een zoon en drie dochters. Zoon Paul zou de zaak overnemen, maar hij is in 2004 plotseling overleden. In de zaak werkt dochter Tanja en schoonzoon René Nijhof, de man van dochter Esther. De derde dochter woont nog thuis. De heer en mevrouw van Zeeland hopen in december 2010 hun vijftig jarig huwelijk te vieren.

Velp is de hoofdvestiging, maar er zijn ook filialen in Nijmegen, Wageningen en Apeldoorn. De ambitie van Paul van Zeeland is de grootste Gelderse juwelier te worden met goede producten tegen een betaalbare prijs. Onder de in totaal ongeveer 35 personeelsleden van Paul van Zeeland, bevinden zich naast de driehoofdige directie en het winkelpersoneel, ook uitstekend geschoolde horlogemakers, klokkenmakers en goudsmeden. In het Velpse atelier wordt niet alleen gerepareerd; de goudsmeden maken daar ook mooie sieraden, indien gewenst naar eigen ontwerp. Momenteel is Paul van Zeeland is mede gezien zijn hoge leeftijd niet meer actief, maar zijn handelsgeest woekert voort. In november 2010 stond in de kranten dat hij een certificaat heeft ontvangen dat hem het recht geeft reparaties uit te voeren voor het Zwitserse horlogemerk Breitling. Hiertoe heeft hij zijn uurwerkatelier gemoderniseerd en uitgebreid. In een steriele omgeving worden horloges van duizenden euro’s gerepareerd. De juwelier behoort nu tot de drie grootste Breitling dealers van Nederland en is één van de drie met een gecertificeerd Breiltling Service Center.

De villa van Paul van Zeeland is een monumentaal pand en dateert uit 1890. Zie gemeentelijke monumenten.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin