Tuinman Afdrukken E-mail

Quint

Tuinman Quint, middenvoor op de fotoOp de hoek van de Bergweg (52) en de Koningstraat woonde tuinman Quint. Hij is de man zittend op de wagen met de armen over elkaar. De foto toont de wagen waarmee in 1916 vereniging Floralia zelf meedeed met de bloemenstoet ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de vereniging. Op de achtergrond een huisje met 1906, in dit jaar is de vereniging opgericht en de tekst: RUST - ROEST. De foto komt uit het boekje Kent u ze nog … de Velpenaren van H. Kerkkamp. Van links naar rechts: D. Peters, J. Alberts*, A. Quint en A.W. Krienen (terzijde C.H. Alpherts) Meer over tuinman Quint kunt u lezen bij vereniging Floralia.

* Een van de oprichters van Floralia en voorzitter was Jacob Alberts en niet zoals in het boekje vermeld staat G. Albers.

Mevrouw Kamphuisen weet zich te herinneren dat de heer Quint ook de tuin onderhield bij haar grootmoeder, mevrouw Jurgens-Verschure aan de Arnhemsestraatweg 39.

Op de Bergweg woonden ook nog een tuinman Schoemaker en tuinman Beek.

 

 

Versteeg

Advertentie VersteegOp Bergweg 21 woonde A. Versteeg, die zich in februari van 1959 aanbood In de Velpsche Courant om bomen en heesters te snoeien: ‘Laat nu Uw Heesters en bomen vakkundig snoeien Billijke prijzen en Beleefd aanbev’ staat er in een advertentie.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin