Kunstschilder Afdrukken E-mail

Van der Zee

Op nummer 5 in de Koningstraat woonde de familie Van der Zee, een ouder echtpaar met hun dochter en zoon. Zowel de dochter als de oude van der Zee waren kunstschilder. De voorkamer was als atelier ingericht. In het adresboek van 1961 staat J.D. van der Zee vermeld en weduwe R.A. van der Zee-la Riviere.

 

Haijes

Deze boerderij op Bergweg nummer 70 werd bewoond door de familie Haijes. Hij was architect en decoratieschilder. Hij bouwde ook decors voor theater. In de loods rechts naast het huis zaten in die tijd deuren waardoor de enorme decors naar buiten konden. Het was een echt kunstenaars gezin. De foto toont hoe de boerderij er in die tijd uit zag.De boerderij

De foto heeft mevrouw Zweers (latere bewoonster) gekregen van de vorige eigenaars, de heer en mevrouw Zadelhof, die het huis drastisch lieten verbouwen. Het lijkt nu een nieuw huis. Speurwerk leverde echter op dat het huis niet nieuw is, maar dat er om de boerderij een nieuwe muur is gezet en het dak een oversteek heeft gekregen. Als je goed kijkt zie je inderdaad dat het rechtse gedeelte van het huis iets naar achteren staat, net als op de foto. Achter het huis zit heel veel ruimte. Toen de heer en mevrouw Zadelhof het huis aan de Bergweg 70 lieten opknappen is de loods blijven staan. De loods is in 1900 gebouwd en ook nog in gebruik geweest als pakhuis voor Bolletje beschuit. De heer Zadelhof is bekend geworden door zijn werk in de plaatselijke politiek. De heer en mevrouw Zadelhof hebben er niet lang gewoond.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin