Mozartlaan Afdrukken E-mail

Straatbeeld Mozartlaan | De foto is gemaakt door Gerard Burgers.Heden

De Mozartlaan is een straatje tussen de Beethovenlaan en de Bachlaan.

Het is een rustige straat met veel groen. Er staan vier blokken van drie woningen.

 

 

Verleden

Landgoed Daalhuizen wordt in 1947 gesplitst in het deel Dordtwijck van de familie de Roo en het deel Daalhuizen. Het deel Daalhuizen wordt met huis, koetshuis en tuin verkocht aan de heer E. de Graaf. Door financiële problemen van de heer de Graaf werd in 1953 het noordoostelijke deel van het landgoed verkocht. In dit deel, wat we nu de componistenbuurt noemen, werden in 1954 huizen gebouwd. Op de bouwtekening van de componistenbuurt staat vermeld:

'Plan tot het bouwen van villa's op het landgoed Daalhuizen te Velp sch. 1: 500, Rudolph Pril, architect Bennekom K 8379-681' Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouder van RHEDEN dd. 15 april 1954 no. 6b De Secretaris'.

De straatnaam verwijst naar één van de meest bekend geworden componisten: Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg 27 januari 1756-Wenen 5 december 1791). Mozart was een componist, pianist en dirigent van klassieke muziek. Hij was een wonderkind dat al op uitzonderlijke jonge leeftijd een aantal instrumenten kon bespelen en kon componeren.

De linker foto is een ansichtkaart en privé-bezit. De rechterfoto toont Monzartlaan 10 in de winter van 1969 en is ter beschikking gesteld door de heer Tom Vlaming.

Mozartlaan - Verleden

Mozartlaan nummer 10

Speelveld

Bijzonderheden

Speeltuintje

Op 2 juni 2010 is op de hoek Mozartlaan en Bachlaan een speeltuintje feestelijk geopend. De speeltuin is vooral bedoeld voor jonge kinderen. Defoto is ter beschikking gesteld door Gerie Mensink.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin