Zaalboslaan Afdrukken E-mail

Heden, anno 2010

Straatbeeld Zaalboslaan. De foto is gemaakt door Eric Oukes.

De Zaalboslaan loopt van de spoorlijn naar het Zaalbospad, maar er is ook nog een vertakking naar de Arnhemsestraatweg en naar de Rozenhagelaan.

Het is een ruim opgezette laan met veel verschillende huizen. Rijtjes woningen van vijf huizen en twee onder één kap woningen wisselen elkaar af. Vlakbij de Rozenhagelaan bevindt zich nog een pleintje met rijtjes woningen.

Verleden

De huizen zijn eind vijftiger jaren gebouwd, nadat De Roo het zuidelijke gedeelte van zijn landgoed Daalhuizen had verkocht. De Zaalboslaan maakt deel uit van de Zaalbosgebied.

De Zaalboslaan is genoemd naar de boerderij 'Saelbosch' die hier heeft gestaan.

Bijzonderheden

De Zaalboslaan gaat verschillende richtingen uit. Het is een leuk buurtje, waar de trein duidelijk te horen is.

 

J.J. Comijs, Zaalboslaan 12
Joop CoBoekje van Joop Comijsmijs (Johan Jacobus) kennen we als een groot natuurliefhebber en schrijver van verschillende boeken (Langs Velpse Paden) en columns in kranten en tijdschriften. De artikelen die hij onder de titel 'Natuurpad Velp' voor het Velpse Weekblad schreef, van maart 1979 tot april 1980, zijn gebundeld in het boekje 'Velp Natuurlijk'. Velen zijn naar aanleiding van zijn enthousiast schrijven eens gaan kijken naar bijzondere bomen en of planten. Joop Comijs was ook een van de betrokkenen bij de oprichting van de Nederlandse Varenvereniging (1989) en lid van de Studiekring. Hij was ook contactpersoon tussen de gemeente en de Bomenstichting. In juni 1987 publiceerde hij Daalhuizen vroeger en nu (met bomenwandeling), dit diende later als bron voor het boekje van de Belangenvereniging Daalhuizen-Velp. Hij werd 83 jaar en is in 2002 gestorven. Het was een gedreven man.

 

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin