Tassenfabriek Forty Four Afdrukken E-mail

In de vijftiger jaren was in het voormalig landhuis Daalhuizen, R.W.F. Lederwaren gevestigd. Dit bedrijf Sleutelhanger Fourty Fourwas eigendom van (de vader van) Van 't Riet, de heer Wegkamp en de heer Fisher. De eerste letters van de achternamen vormden de naam het bedrijf. Er werden voornamelijk damestassen gemaakt. In de volksmond werd het daarom 'De Tassenfabriek' genoemd.
Rond 1960 vond er een splitsing plaats. De firma Princes van Wegmen en Fischer bleef in Daalhuizen en vanaf dat moment werden er wat meer populaire producten gemaakt, waaronder boodschappentassen. Later verhuisde het bedrijf naar de Merwedestraat.


Vader Van 't Riet zette zelfstandig het bedrijf 'Forty Four' in de Sweers de Landastraat nummer 44 in Arnhem op. Hiermee is de naam van het bedrijf verklaard. De foto van de sleutelhangers is ter beschikking gesteld door de redactie van www.velpschecourant.nl .
Later verhuisde het naar de Nordlaan, naar het pand waar supermark Golff in zat. Het was een strak gebouw, in de muur zat een tegeltje gemetseld. In 1971 is het bedrijf overgenomen door zoon Leendert van 't Riet, toen 21 jaar oud. Er waren ongeveer 40 medewerkers werkzaam. Moeder Van 't Riet ontwierp modellen en hield zich bezig met de productietechniek. Behalve tassen werden er bijvoorbeeld ook koffertjes voor grammofoonplaten gemaakt. Omdat de ruimte te klein werd en meer werd overgegaan op massaproductie volgde een verhuizing naar de P. Callandweg in Arnhem. Hier werden koffertjes gemaakt voor CD's en videobanden.
Jaap de Waard is werkzaam geweest bij Forty Four, hij is later voor zichzelf begonnen.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin