Lederwaren Maas Afdrukken E-mail

In een pakhuis achter het woonhuis van nummer 7 in de Hertogstraat in Velp bevond zich van 1967 tot 1974 het fabriekje van J.P. Hans Maas. Hij maakte documententassen.
Zijn ouders hadden een winkel "Maled" in de Emmastraat 9 en verkochten lederwaren. Dit was een succesvolle start voor de familie Maas in de lederwaren branche.
Zoon Hans had het niet zo naar zijn zin op de MTS. Hij ging liever werken en volgde daarnaast een avondstudie. Op 21 jarige leeftijd kreeg hij de gelegenheid om, bij een looierij in Loon op Zand, een lederwarenfabriek op te zetten en de daarvoor benodigde machines te kopen. Na 1,5 jaar kocht hij deze fabriek van de looierij en zette het voort in het pakhuis achter de woning aan de Hertogstraat. Op de benedenverdieping werd gestanst en gesneden en boven werden de tassen in elkaar gezet.
In 1974 kreeg de werkplaats en winkel in de Emmastraat een nieuwe start en kwam zoon Hans in de zaak van zijn vader, zo kon zijn fabriekje achter de winkel worden voortgezet.
Toen vader Maas stopte met de zaak zette Hans en zijn vrouw Ada de zaak verder voort. Zij hebben uiteindelijk ruim 33 jaar met veel plezier de zaak Maas gerund.
Informatie van de heer en mevrouw Maas, 2017


In de periode voor het fabriekje van Hans Maas was er in het pakhuis een timmerwerkplaats gevestigd. Sybill, de huidige eigenaresse van het pand en Schoonheids- en pedicuresalon "Sybill", vertelde dat ze eind 2007 nog een klant had, die vertelde van een wiegje dat daar gemaakt was en waar hij zelf ingelegen had als baby.
Informatie van Sybill Ritter, 2008

.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin