Gezondheidsoord Huize ‘De Ramstede’ Afdrukken E-mail

Advertentie in het maandblad van de ‘Vereeniging voor Psychisch Onderzoek en Toegepast Magnetisme' uit 1926Aan de Daalhuizerweg op nummer 2 stond een huis met de naam ‘De Ramstede’. Het was een internaat en bureau voor magnetische behandeling. De advertentie stond in de 10e jaargang van het maandblad van de vereeniging voor psychisch onderzoek en toegepast magnetisme van mei 1926. Geweldig leuk is de afbeelding van de villa op het maandblad. Na het gezondheidsoord deed het huis dienst als kantoor van Reesink. Het huis is begin jaren ’60 afgebrand.

In de advertentie staat: 'Vereeniging voor Psychisch Onderzoek en Toegepast Magnetisme Opgericht 20 juni 1915 -gevestigd-2e Helmersstraat 105 Amsterdam. Gezondheidsoord Huize 'de Ramstede' (internaat en bureau voor magnetische behandeling , in den ruimsten zin) Daalhuizerweg 2, Velp.
Directie, L. Groeneweg Voorzitter Gediplomeerd genezer, Uitvoerende Directrice Mej. V de Brugge.
Dit Gezondheidsoord is bestemd voor lijders aan organische ziekten, zenuw - en zielsziekten, geestelijk onevenwichtigen , hulpbehoevenden, herstellenden, rustverlangenden, retraite.
Medewerkers voor magnetische behandeling: Mej. V de Brugge en D. de Jong, voor technische verpleging, Gediplomeerd vervleegster, Arts voor consult en controle. Normaal verblijfprijs ƒ3.50 per dag, Aanvragen te richten tot: Mej. J. v.d. Brugge.'

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin