Administratiekantoor Bleumink en Dales Afdrukken E-mail

In de tuin aan de Waldeck Pyrmontlaan nummer 5 stond een bruin houten bord met de tekst: 'Bleumink en Dales, boekhouding en belastingzaken'. De heer Dales kocht in 1963 de 'heuvelkant' van het pand, dat vroeger één grote villa was met de naam 'Zonneheuvel'.
Meneer Kluin was als chef in dienst bij het administratiekantoor en ging met zijn gezin boven het kantoor wonen. Aan de zijkant van het pand zaten twee deuren, één voor het kantoor en de ander gaf toegang tot de trap naar de bovenverdieping. Van de heer Dales kregen meneer en mevrouw Kluin verwarming en later een douche. Ze woonden er met drie kinderen en hadden een mooi balkon aan de achterkant van het huis.
Op de benedenverdieping waren ongeveer zes medewerkers bezig met boekhouding en belastingzaken. Er waren verschillende kantoorruimtes, een ontvangstruimte voor cliënten, een ruimte voor het archief en in de serre stond een typemachine. Er was ook een boekhoudmachine. Het bedrijf had veel klanten, zowel in het bedrijfsleven als particuliere klanten. Eén van de klanten was Bruger, een transportbedrijf uit Rheden. Mevrouw Kluin werkte ook mee in het bedrijf, ze deed veel typewerk en viel in waar nodig. Na ongeveer tien jaar verhuisde het bedrijf naar Zevenaar. Meneer Kluin is tot zijn pensioenleeftijd werkzaam geweest bij Bleumink en Dales.
Eén van de medewerkers was mevrouw Dominicus Groeneveld. Ze was aangesteld door de heer Kluin en heeft jaren gewerkt bij Bleumink en Dales tot ze in 1996 wegens weer een verhuizing van het bedrijf niet meer mee kon. Zij deed de administratie en veel typewerk.

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin