Accountancy bureau, Midneve Beheer BV Afdrukken E-mail

Accountancy bureau Midneve BeheerIn het huis op nummer 9 aan de Schonenbergsingel woont mevrouw Thera van Wakeren-van ’t Net. In 1958 kocht ze samen met haar man Gerard dit net nieuw gebouwde pand. Haar man heeft hier een accountancy bureau opgezet: Midneve Beheer BV. Midneve staat voor Midden Nederland Velp. De werkzaamheden van het bedrijf bevonden zich op het gebied van boekhouding, financiering, verzekering en makelaardij. Aan veel klanten van wie ze de boekhouding deden verkochten ze ook polissen. Een van de klanten was de tassenfabriek Forty Four. De firma stond goed bekend.
Op de foto, beschikbaar gesteld door mevrouw van Wakeren, staat de heer van Wakeren. De dames zitten aan het bureau. Vooraan is mevrouw van Wakeren druk aan het werk, daarachter mevrouw de Goede.

 

**Een accountant controleert de boekhouding, de financiën en verzekeringen van instellingen en bedrijven. Sinds 1928 is het wettelijk voorgeschreven dat grote ondernemingen beschikken over een verklaring van een accountant over juistheid en volledigheid van hun jaarrekening. Sinds 1978 geldt dit ook voor middelgrote ondernemingen**

Omdat de zaken goed liepen kochten ze ook Schonenbersingel 9a. In 1972 zijn ze zelf met hun twee zonen naar de Kapellenberglaan in Rozendaal verhuisd. Zowel Schonenbergsingel 9 en 9a als de achteraanbouw hebben als kantoor dienst gedaan. Gedurende die goede periode waren er tien personeelsleden in dienst. Mevrouw Thera werkte mee en beheerde jarenlang de verzekeringsportefeuille Nadat drie medewerkers tegelijkertijd om verschillende redenen stopten werd de zaak langzaam afgebouwd. Er hoefde niemand te worden ontslagen. Circa 1989 is de zaak verkocht en is het echtpaar weer op nummer 9 gaan wonen, 9a werd verkocht. De heer Van Wakeren is op 59 jarige leeftijd gestopt, omdat de computer in opmars kwam en hij het niet meer zag zitten om daar nog in te investeren. De heer Jansen uit Leersum heeft de zaak overgenomen. Hij heeft nog één jaar kantoor gehouden in de achteraanbouw en hierna nog twee jaar op de bovenverdieping van de Waldeck Pyrmontlaan 5, voordat hij terugging naar Leersum.

 

PORTEFEUILLEKALENDER 1975Meneer van Wakeren is overleden. Mevrouw Thera van Wakeren-van ’t Net is eind zeventig (2010) en nog steeds actief, ze beheert in eigen beheer Pensioen BV. Een pensioen BV wordt vaak opgericht door mensen met een eigen zaak als voorziening voor ‘de oude dag’. 

Op het kaartje staat:

‘PORTEFEUILLE-KALENDER 1975, Belastingconsultatie-, Assurantie, Financierings- en Vastgoedkantoor.
*Alle verzekeringen
*Hypotheken
*Financieringen

*Persoonlijke leningen
*Autoleningen
*Woningverbeteringkredieten (zowel voor bezitters als huurders van woningen SCHERPE PREMIES EN TARIEVEN, COULANTE SCHADEREGELING’

 

 

Vóór haar werkzaamheden bij Midneve Beheer heeft mevrouw Van Wakeren twee jaar gewerkt bij de Centrale Plattelandsbibliotheek Gelderland aan de Schonenbergsingel op nummer 3. 

 

Copyright © 2012 Historievandaalhuizen.nl. Admin